• Home
  • Nieuws

Primeur!! Nederlands eerste volledig elektrisch aangedreven (riool)leiding inspectie unit.

Primeur!! Nederlands eerste volledig elektrisch aangedreven (riool)leiding inspectie unit.

Zero emission

Duurzame energie is een must in de wereld van nu. In Nederland maar ook wereldwijd vertrouwen bedrijven en organisaties echter op een verouderde stroomgenerator en voertuigen. Dit gebruik gaat gepaard met veel vervuiling, lawaai en hoge brandstofkosten. Daarom heeft Flua Leidingrenovatie de doelstelling gesteld om binnen een aantal jaren Zero Emission te zijn.

Inspectiebus is een Volkswagen E-Crafter

Project Amersfoort

Binnenkort gaat Flua Leidingrenovatie voor de gemeente Amersfoort beginnen met het uitvoeren van rioolrenovatiewerkzaamheden. Naast het inzetten van voertuigen op 100% HVO100 wordt er ook o.a. een volledig elektrische inspectie unit ingezet. De inspectie unit bestaat uit een Volkswagen e-Crafter met aanvullend een accupakket die de gehele installatie van stroom voorziet. Een nieuwe stap naar een schonere toekomst. Binnenkort zal ons wagenpark worden uitgebreid met een hybride freesrobot. Daarvan rijdt het voertuig op 100% biodiesel en wordt de installatie aangedreven d.m.v. een accupakket en zonnepanelen.

E-Crafter met de nieuwste technologie

Electrische aandrijving

In plaats van een verbrandingsmotor is in de motorruimte een zeer compacte en daardoor aanzienlijk lichtere elektromotor te vinden, die tijdens het rijden geen lokale emissies uitstoot. Bij het remmen wordt kinetische energie gewonnen, die door een generator wordt omgezet in elektrische energie. Deze wordt vervolgens in de hoogvoltaccu opgeslagen en vervolgens door het boordnet en bij het accelereren gebruikt.

De actieradius is voldoende voor een volle werkdag zonder tussentijds opladen van de e-Crafter.

Combined Charging System

Dankzij het Combined Charging System (CCS) kunnen de lithium-ion accu’s zowel op gelijkstroom als op wisselstroom (2x 16A) worden aangesloten. Daarmee is opladen bij een snellader of bij een openbaar laadpunt ook mogelijk. De lithium-ion accu is in circa 45 minuten voor 80 % opgeladen.

Inspectieunit

De inspectieunit is stil en stoot geen CO2, stikstof en fijnstof uit. Dit zorgt voor een gezondere werkomgeving en is beter voor het milieu.

Accupakket t.b.v. voeding inspectieunit

Accupakket

230 Volt

Het accupakket is uitgerust met een 230 volt aansluiting en levert zuivere spanning zodat zelfs de meest gevoelige apparaten kunnen worden aangesloten. 

2000 Watt

2000 Watt

Met een continu vermogen van 1500 of 2000 Watt is het een krachtige stroomvoorziening. 

7800 Wh

7800 Wh

De stapelbare batterij capaciteit is 7800 Wh. De Dock heeft een capaciteit van 1400 Wh en een Pack 1600 Wh. Stapel tot wel 4 Packs. Voldoende energie om zorgeloos te werken en genieten.