Relinen Raadhuisstraat Veenendaal

Het project

Het werk aan de Raadhuisstraat in Veenendaal omvat het relinen van 325 meter riool met een doorsnede van 1500mm in glasvezel. Het relinen is een onderdeel van een groter project, namelijk de herinrichting van de Raadhuisstraat in Veenendaal. Dit project wordt uitgevoerd door Roelofs.

Het riool betreft een transportriool en vertoont over de gehele lengte aantasting. Het riool ligt op een diepte van meer dan 3 meter beneden maaiveld.

Flua beschikt over een UV-installatie die voldoende capaciteit heeft om deze kous uit te harden. De kous is geleverd met een wanddikte van 10 mm. Een doorsnede van ongeveer 1500 mm in glasvezel is nog maar enkele keren in Nederland ingebouwd. Voor Flua ligt de uitdaging voornamelijk in de planning van de werkzaamheden met betrekking tot de overall planning van de gemeente en Roelofs.

Bijzonderheden

Het riool zal in een periode van 2 weken ingebouwd worden. Er zal gebruik gemaakt worden van een compleet ompompsysteem die het gehele traject droog houdt ten behoeve van de werkzaamheden. De pompcapaciteit van het rioolwater is naar verwachting 1500m3/h.

Project in cijfers
  • Reinigen en inspecteren circa 325 meter
  • Frezen van obstakels van circa 325 meter
  • Relinen 325 meter (1500mm)
gemeente Veenendaal
2016
Raadhuisstraat
2016
Luuk Heijmen